HÀBITS I RUTINES

Aquesta setmana a la Bòbila us volem parlar de les activitats de la vida quotidiana. Què són i el perquè són tan importants en el nostre dia a dia.

Què són? Les activitats de la vida quotidiana, o també els hi podem dir hàbits i rutines, són aquelles activitats que s’alternen amb el joc i les activitats pedagògiques, i que s’organitzen al llarg del dia sempre en la mateixa disposició. Són per exemple, el rentat de mans a l’entrar i sortir de l’escola, el moment del bon dia, l’esmorzar, el dinar, la migdiada, etc.

Per què són tant importants? En primer lloc, perquè gràcies a elles el dia té un ordre. Serveixen perquè els nens i nenes puguin anticipar què passarà. Aquest fet fa que se sentin segurs i amb confiança, ja que poden saber quan tornaran a entrar a la classe, o si falta molt o poc per anar a dinar. En definitiva, els ajuda de mica en mica a anar-se formant la noció del temps.

Una altra de les raons per les quals aquestes activitats són importants, és la relació que s’estableix entre l’infant i l’adult. És un moment d’intimitat on podem parlar amb ells i estrènyer la relació afectiva, tot posant paraules a les seves accions i atendre els seus interessos.


L’última raó de la qual us volem parlar, i potser la més evident, és que aquestes activitats permeten promoure l’autonomia dels vostres fills i filles. És un moment on veuen que són capaços de tenir cura d’ells mateixos i de proporcionar-se benestar.









Entrades populars