EL JARDÍ AROMÀTIC

Aquestes dues últimes setmanes a la Bòbila hem creat el jardí aromàtic.

Durant la setmana passada, amb l’ajuda de tots i totes vam netejar els espais on havíem de plantar, tot recollint fulles i arrancant les males herbes. Vam tenir l’oportunitat de remenar la terra i descobrir tot el que s’hi amaga, com flors, bolets, cucs de terra, etc.




Aquesta setmana hem trasplantat les plantes (espígol, menta i farigola) d’un test a les jardineres de l’entrada. Això ens ha permès observar les arrels, posar la planta al seu lloc i enterrar-la amb terra nova. Arribat a aquest punt, ha sigut el moment de regar. Com que només tenim 3 regadores, hem tingut l’oportunitat de treballar el fet d’haver d’esperar el nostre torn i compartir. Quan regàvem les plantes els nens i nenes havien de controlar la força a l’hora d’abocar l’aigua i així posar la justa i necessària per a la planta, per tal de no ofegar-la ni deixar-la seca.



El jardí aromàtic ens ofereix l’ocasió de tenir al nostre càrrec totes aquestes plantes. Només amb accions tan quotidianes com anar a reglar les plantes, els infants adquireixen noves responsabilitats, nocions de matemàtiques, autonomia i cooperació i respecte pels altres i l’entorn.







Entrades populars