DESCOBERTA DE L'ENTORN

Aquesta setmana us volem parlar de les passejades.

Al llarg d’aquest mes hem tingut l’oportunitat de sortir de la llar i començar a veure el nostre entorn. Hem anat al bosc a veure la tardor, a buscar el tió, hem anat a mercat a comprar fruita i dilluns que ve anirem a veure el patge.

Quan sortim de la llar i passegem per l’exterior ens trobem un munt d’oportunitats per aprendre sobre el nostre entorn més proper. Per exemple, el simple fet de poder-nos aturar i observar el que hagi interessat als infants és tota una descoberta. Pot ser des d’un cargol, o un aglà a una flor o una fulla. En algunes ocasions ens emportem un recipient per anar recollint aquests elements i així més tard poder-ho recordar quan ja tornem a estar a la llar. Compartir tots aquests moments afavoreixen les relacions entre els infants, les educadores i l’entorn més proper.





Les passejades a part d’aquests descobriments també ens ofereixen l’oportunitat de treballar la motricitat, ja que ens podem trobar diversos reptes pel camí, com ara pujar i baixar escales, rampes, saltar un forat, esquivar una pedra…  Aquest fet afavoreix a la confiança dels nens i nenes, ja que amb més o menys ajuda assoleixen tots els reptes que es troben pel camí.



Per últim, les sortides també ajuden a entendre que a fora de la llar hi ha normes, algunes de les quals diferents de les que hi ha quan estem a dins de la llar. Per exemple, hem de mirar abans de creuar, sempre anar per la vorera, no separar-se del grup, etc. Aquestes normes fan que els nens i nenes comencin a veure com ens comportem tots i totes quan anem pel carrer, i que per tant no només són normes de l’escola sinó de la societat on tots vivim. 




Entrades populars