LA PANERA DELS TRESORS

Aquesta setmana us parlarem de la panera dels tresors.  

Què és? Com el seu nom indica és una panera, no molt profunda perquè sigui de fàcil accés pels infants, dirigida a nadons a partir de sis mesos, en la que s’hi fiquen diferents materials sensorials. Aquests no tenen una finalitat única, sinó que cada nen o nena els pots manipular lliurement.


El seu objectiu és afavorir la curiositat i el desenvolupament dels sentits a través de l’exploració i el descobriment de l’entorn. Els materials que la formen solen ser de la vida quotidiana com ara pintes, teles, rotllos de cartró, utensilis de cuina de fusta, esponges… Hi ha d’haver varietat de pesos, textures, formes, temperatures… per així fer la seva exploració més enriquidora.


La panera dels tresors ajuda a treballar l’autonomia, ja que ells són els que decideixen quin material i com explorar-lo. També la concentració i l’atenció. Els nadons dediquen estones llargues en manipular un dels elements fins que no passen al següent. I per acabar, ajuda a la motricitat fina, ja que al manipular han de fer pinça, pressió, etc.

Entrades populars