PEUS DESCALÇOS, PEUS QUE APRENEN

Els infants petits poden percebre un munt de sensacions a nivell tàctil. Moltes sensacions contrastades com les tèrmiques i les textures seran les primeres que els infants arriben a sentir quan els seus peus estan en contacte amb una superfície que presenta diferents característiques. A més a més, quan els hi donem l’oportunitat de sentir i d’experimentar amb els peus, podran anar reconeixent i prendran consciència del seu esquema corporal (les parts del cos). 

Ja fa uns quants cursos que la nostra Llar aposta perquè els infants, dins les estances, puguin anar descalços i es trobin en contacte directe amb el terra. Tal i com ens explica la ciència, caminar, gatejar o moure’s sense cap interferència als peus aporta molts beneficis. Entre ells hi trobem: evitar malformacions en una etapa de ple desenvolupament del peu, propiciar el desenvolupament neurològic i sensorial i afavorir la formació de l’arc plantar. 

A més, els infants descobreixen un món ple de sensacions, noves textures i materials a través del contacte amb la superfície. Com ja sabem, abans dels 7 mesos de vida els peus tenen més sensibilitat que les pròpies mans. Per què no aprofitar-ho?

Per tot això i molt més, valorem molt positivament que els infants puguin anar descalços per la Llar i es puguin moure en llibertat, aprenent de tot allò que toquen i viuen amb les mans, amb els peus i amb el cor.



Entrades populars