INFANTS SEGURS I CAPAÇOS

Les activitats de la vida quotidiana o hàbits i rutines, són aquelles activitats que s’alternen amb el joc i les activitats pedagògiques, i que s’organitzen durant el dia sempre en la mateixa disposició. Quan parlem d'aquestes accions, parlem del rentat de mans a l’entrar i sortir de l’escola, el moment del bon dia, l’esmorzar, el dinar, la migdiada, etc. A la Llar d’infants s’adquireixen uns hàbits i rutines que faciliten el desenvolupament, l’autonomia, la socialització i el benestar del nen/a i ajuden també a organitzar la jornada escolar.

Són molt importants per als infants perquè gràcies a elles el dia té un ordre. Són accions que ajuden als infants a anticipar què passarà. Aquest fet fa que se sentin segurs i capaços, ja que poden saber quan tornaran a entrar a la classe, o si falta molt o poc per anar a dinar. En definitiva, els ajuda de mica en mica a anar-se familiaritzant amb allò conegut com la noció del temps.

Una altra de les raons per les quals aquestes activitats són rellevants per als més menuts, és la relació que s’estableix entre l’infant i l’adult. És un moment íntim on podem parlar amb ells i estrènyer la relació afectiva, tot posant paraules a les seves accions i atenent els seus interessos. A més, es promou la autonomia i l'autoestima sentint-se vàlids i capaços de dur a terme tot allò que conforma la vida a la Llar.




Entrades populars