L'EXPERIMENTACIÓ COM A ÀREA D'APRENENTATGE

 


L’aprenentatge és per al nen petit, sobretot, una qüestió de vivències. A la llar d'infants aprenen a partir de l’experiència directa, de les sensacions físiques, de tot allò que els arriba pels sentits. Per això és molt important que l’escola li ofereixi situacions atractives per experimentar amb materials i contextos tan rics com sigui possible, despertant la curiositat per aprendre.

Al llarg del curs realitzem moltes sessions d’experimentació amb materials diversos que atrauen l’interès dels infants: farines, sorres, pintures, flors, etc. Els infants s’inicien en l’observació i manipulació dels fenòmens que els envolten, observen el comportament dels materials , descobreixen les possibilitats dels seus sentits, els resultats de les seves accions sobre el material, experimenten sensacions i aprenen a distingir les qualitats dels diferents elements: suau, fred, brillant, dolç, salat, llefiscós, sec, humit, calent, etc.

La llibertat, el desig d’investigar, la necessitat de conèixer l’entorn, de tocar, de sentir fa que sigui una experiència única per a cada infant.

Entrades populars